Gyógyítás

A klinikánk főbb profilját alkotó laparoscopos beavatkozások száma folyamatosan nő, mely téren fiatal szakorvos kollégáink is egyre aktívabban tevékenykednek, növekvő esetszámban végeznek laparoscopos radikális műtéteket. 2014-ben Magyarországon elsőként végeztünk teljes laparoscopos radikális cystectomiát és vizeletdeviációt. Műtéteinket a legmodernebb technikával, 3D laparoscopos toronnyal végezzük. A vesetumoros betegek kezelése terén lényeges előrelépés történt. Betegeinken egyre nagyobb arányban végzünk vesemegtartó resectios műtétet, többnyire laparoscoppal.
 
Az elmúlt években új profilként megjelent az andrológiai mikrosebészeti műtéti tevékenység, melynek esetszáma már meghaladja a 60-at. Egyre nagyobb számban végzünk protézis műtéteket. Súlyos vizelet inkontinens betegeinknél műszfinkter, gyógyszeres terápiával nem kezelhető merevedési zavarral küzdő betegeinknél pénisz protézis beültetést végzünk. Új urodinámiás készüléket szerzett be klinikánk, amely által a neurogén hólyagműködési zavar kivizsgálásának feltételei javultak. Rendszeresen végzünk intravesicalis botulinum toxin kezelést. Az utóbbi években bevezetett urogynecologiai műtéteket (TOT, TOH, laparoscopos sacrocolpopexia) rutinszerűen végezzük. További új profilként jelentek meg klinikánkon az urológiai rekonstrukciós műtétek – a hímvessző görbület korrekciós műtéte, a húgycsőszűkület plasztikai műtéte. A szájsebészettel közösen végzett húgycsőplasztikák jó posztoperatív eredményeket mutatnak. Természetesen a fejlődés nem áll meg, a klinika továbbra is nyitott az új beavatkozások irányában. 
 
Mint a fentiekből is látszik, országosan kiemelkedő laparoscopos centrum vagyunk. Rutinszerűen végzünk radicalis prostatectomiát, idegkímélő radicalis prostatectomiát, vesetumor resectiót, radicalis cystectomiát laparoscoppal. Nyílt kiterjesztett radikális műtétekben, endoszkopos beavatkozásban is járatosak kollégáink. Nagy számban végzünk vena cava inferiorba, vagy a szív jobb pitvarába terjedő vesetumor eltávolítást a szívsebészettel kooperációban. Kiemelkedő az andrológiai betegellátásunk során a szoros kétirányú együttműködés az asszisztált reprodukciós centrummal.
 

Az Urológiai Klinika környezete